Schoolplein14

  • Platform Schoolplein14
  • Design, fotografie & ontwikkeling
  • Sinds 2012

Website met eigen identiteit

Schoolplein14 is ontwikkeld door de Cruyff Foundation ter gelegenheid van Johan Cruyffs 65e verjaardag. 80dB heeft een platform ontwikkeld waarop de coatings van Schoolplein14 op een simpele maar duidelijke manier gepresenteerd worden. Ook heeft 80dB een identiteit ontworpen die eigen is, maar ook aansluit bij de identiteit van de opdrachtgever, de Cruyff Foundation. Gebruiksvriendelijkheid en taalgebruik die kinderen inspireert en aanspreekt zijn key words voor deze opdracht. 

Development van de website

Naast design van de nieuwe identiteit heeft 80dB een CMS gebouwd om Schoolplein14 volledige controle te geven over hun platform. Daarnaast heeft 80dB een multitaal functionaliteit toegevoegd, kan de site in meerdere talen aangeboden worden. Ook heeft 80dB de klant de mogelijkheid gegeven om zelf foto’s en video’s te plaatsen op het platform.

Voor development van het webdesign heeft 80dB gebruik gemaakt van foto en video om de coatings meer tot leven te brengen. De verschillende schoolpleinen waar de Schoolplein14 coatings al zijn aangelegd, worden gebruikt als rode draad door de hele site. De video’s geven het gevoel en de sfeer weer die de kinderen ervaren bij aanleg van de lijnen en kleurvakken op hun school. Door een Google Maps functionaliteit toe te voegen aan de site, heeft 80dB de scholen vindbaar gemaakt op locatie.

Over Schoolplein14

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. De organisatie heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. Door op het schoolplein lijnen en kleurvakken aan te brengen (zoals een goal of een speelcirkel), worden kinderen gestimuleerd om meer te bewegen tijdens en na schooltijd.