DE geschenkenboekje in een nieuw jasje

Het DE boekje was in eerdere jaren al vormgegeven door 80dB, maar het moest een versie 2.0 worden. Dat betekent nog interactiever, nog meer Flash en dus nog meer Douwe Egberts. Okee, en een beetje 80dB.

DE geschenkenboekje en webshop in één functionaliteit

Al zo’n 88 jaar knippen 7 op elke 10 Nederlanders de spaarpunten van de Douwe Egberts verpakkingen (en Pickwick) om zo te sparen voor een mooie set koffiemokken. Een van de belangrijkste tools hierbij is nog steeds het geschenkenboekje met alle producten. Was dat vroeger een papieren versie, tegenwoordig is het allemaal digitaal. 80dB heeft na het ontwerp van de 2011 editie, de weergave van 2012 nog fraaier vormgegeven.

De 40 pagina’s tellende doorbladerbare pdf geeft al bij het omslaan van de eerste bladzijde direct het oude en vertrouwde DE-gevoel. Alle te bestellen producten zijn met de bijbehorende informatie per categorie gerubriceerd op een spread. Zo ziet de klant gelijk de prijs van het product en hoeveel waardepunten er nog gespaard moeten worden.

Uitgebreide interactie als uitgangspunt

Elke pagina bevat tevens een of meerdere interactieve onderdelen zoals pijltjes die verschijnen en die extra informatie bevatten. Ook worden de producten uitvergroot als de klant met de muis er overheen navigeert, en er verschijnt een bestelbalkje. Klikt de klant daadwerkelijk op het product dan verschijnt er rechts in beeld een bestellijst, die vervolgens leidt naar de bestelpagina van de webshop. Bij dit project heeft 80dB gebruik gemaakt van:

  • Flash animatie.
  • Uitvergroten van alle producten geeft geheel een dynamisch uiterlijk.
  • Bestellijst die doorlinkt naar de webshop.
  • Koppeling met Twitter en Facebook.

Over Douwe Egberts

D·E MASTER BLENDERS 1753 N.V. is sinds 2012 een beursgenoteerd bedrijf. Het merk Douwe Egberts bestaat echter al sinds 1753, de werkmaatschappij Douwe Egberts Nederland bestaat ‘pas’ sinds 1968. De geschenkartikelen bestonden wel al eerder. Het klantenbindingsysteem werd in 1924 geïntroduceerd en is daarmee het oudste spaarsysteem van Nederland. Zo’n 70 procent van alle huishoudens spaart D·E-waardepunten. Jaarlijks gaan er 2,5 miljoen geschenken over de toonbank.