Creatie website Dyanne Beekman

•Website Dyanne Beekman
•Concept, design en bouw: 80dB
• Andere projecten: maandelijkse nieuwsbrief
•Klant sinds: 2011

Uit het niets een complete site ontwerpen en bouwen waar alles te vinden is van en over Dyanne Beekman, dat is wat 80dB voor de Beekman imago Group heeft gedaan. De opdracht aan 80dB was om een totaalconcept te ontwikkelen voor de website, en zowel de interface te ontwerpen als de site te bouwen. De site is de plek geworden waar fashionvictims terecht kunnen voor hun dagelijkse portie adviezen, tips en nieuws over de fashionwereld. Wie op Dyanne.nl  rondsurft, wordt als het ware door Dyanne rondgeleid in haar wereld.

Van blog naar Dyanne.nl

Dyanne's toenmalige site deed destijds geen recht meer aan de veelheid van verschillende activiteiten die de Beekman Group ontplooit. Hoewel styling nog steeds de core business is, heeft de onderneming al jaren een eigen kledinglijn. Ook geeft het bedrijf workshops, bedrijfstrainingen en adviezen. Al die verschillende activiteiten zijn samengekomen op de nieuwe site waarbij de nadruk ligt op de kledingcollectie en de stijladviezen van Dyanne.

Creatief en speels webdesign

Het webdesign van Dyanne.nl heeft een verrassend en eigentijds uiterlijk. De nieuwe site moest ook dezelfde sfeer ademen als het boek N०1 dat Beekman vorig jaar schreef. 80dB heeft Dyanne.nl daarom een laagdrempelige en toegankelijke look and feel gegeven, iets dat de kleding van Dyanne ook uitstraalt. De kledingcollectie, de lookbooks, het dagelijkse stijladvies en de stijlgids zijn op een creatieve manier verwerkt. Dyanne.nl kan je zien als de vriendin die je opbelt om te vragen wat je aan moet vandaag, waar je checkt wat de laatste trends zijn en waar je kan zien wat anderen op social media hierover zeggen.

De interface werkt als een doorbladerbare gids en is zo gebouwd dat die de speelsheid van de site volledig ondersteunt. Bij het klikken op een categorie zijn alle andere items die eronder hangen ook te zien, al dan niet door paginering. De gebruiker kan zijn eigen intuïtie volgen en gemakkelijk door de site surfen. Ondanks de vele dimensies die de site herbergt, is het steeds duidelijk waar in het (sub)menu de bezoeker zich bevindt, zonder dat het onoverzichtelijk wordt.

Zelfstandig cms beheer

Er is gekozen voor een cms-systeem dat volledig zelf te beheren is. De site is bijna vanzelfsprekend gelinked aan social media. De dagelijkse updates van Dyanne Beekman op Twitter zijn geintegreerd in de site.

  • De beeldcollectie is volledig te beheren via cms
  • Filmpjes kunnen via Youtube embedded worden  
  • Koppeling site met Facebook, Twitter en Hyves van de eigen account
  • Zoekfunctionaliteit voor verkoopadressen van de kledingcollectie
  • Gebruik gemaakt van JavaScript, .Net, HTML5, JQuery, Csharp

Over Dyanne Beekman

Dyanne Beekman is een bekende Nederlandse imagostylist, tv-presentatrice en kledingontwerpster. Haar onderneming de Beekman Group ontwerpt niet alleen kledingcollecties, maar organiseert ook workshops en events als Fashion in Focus voor bedrijven, en geeft adviezen en training. Kijk voor meer informatie op de website.