Heineken tablet app

• Heineken applicatie
• Groene fles
• In opdracht van DCVF
• Ander project: DCVF website
• Klant sinds 2010

De opdracht

In opdracht van reclamebureau ‘De combinatie van Factoren’ en in nauwe samenwerking heeft 80dB de applicatie voor een Heineken promotietablet ontwikkeld. Voor Heineken is dit tablet een nieuwe presentatievorm. Heineken heeft enige tijd geleden een koers uitgezet die het merk een andere uitstraling geeft. De groene Heinekenfles springt eruit naast de bruine flessen. De nieuwe fles heeft gevolgen voor de verwerking en de logistiek: er moet nu speciaal voor Heineken apart gesorteerd worden. Het is een aanpassing op de lijn die reeds in het buitenland is ingezet. Voor de presentatie bij grote retailers is een app voor een tablet gemaakt. Na de presentatie ontvangen de retailers dit tablet als give-away.

Inhoud van de App

Op het tablet komt de geschiedenis van Heineken voorbij. Vanaf 1864 met Gerard Adriaan Heineken naar Freddy Heineken, die het merk groot heeft gemaakt. Ook komt voorbij hoe Heineken het E.K. voetbal sponsorde. Voor de Olympische Spelen 2012 werd in Londen het ‘Holland Heineken House’ ingericht waar de Nederlandse atleten een huldiging ontvingen. Verder zien we de samenwerking die Heineken is aangegaan voor de James Bondfilm van dat jaar,’Skyfall’, waarin de held Heineken bier drinkt, uit het groene flesje.

Techniek van de App

De app is in Flash, Adobe Air en Flex gemaakt. De applicatie bevat veel rich media: interactieve animaties, 3D-animaties en video content. Pop-ups kun je aanklikken. Met een slide-beweging over de tablet komen de pagina’s tevoorschijn waarbij je zo ook de progressie in het verloop aanstuurt. Bij deze beweging is parallax aangewend: wat van dichtbij op het scherm is te zien gaat snel voorbij, terwijl de achtergrond in een langzamer tempo voorbij glijdt.

Over Heineken

Bierbrouwerij Heineken is sinds 1864 actief. Het Nederlandse merk is al vele jaren internationaal actief. Heineken voert diverse merken zoals Royal Club, Desperados, Wieckse, Amstel, Sourcy Crystal Clear en Sisi Sourcy Vitaminwater. 

Geïnteresseerd in het ontwikkelen van een eigen app? Neem dan contact met ons op!