Koningsspelen 2013

  • Website
  • Design logo Koningsspelen
  • 26 april 2013

De opdracht

Willem-Alexander en Máxima zullen officieel de Koningsspelen openen op 26 april; in heel Nederland zal dit een vrolijk gezamenlijk moment zijn. Voor deze Koningsspelen is 80dB gevraagd het logo en de huisstijl te ontwerpen en tevens de website te realiseren.

De uitdaging

De uitdaging voor 80dB was om een logo te ontwerpen dat vooral kinderen aanspreekt en tevens het logo van het Nationaal Comité in zich draagt. Dit is gerealiseerd door middel van een speels lettertype als vorm te gebruiken, in combinatie met typisch Hollandse kleuren. Dit is bewust in contrast gezet met het Nationaal Comité logo. Vervolgens is die taal heel beeldend uitgewerkt in allerlei iconen voor het Koningsontbijt en de Koningssportdag.

De website

Het ontwerp van de website speelt in op de verbeelding van kinderen en hun kijk op een koning en een koningin. Een omkrullende papyrusrol uit de middeleeuwen met bovenop drie linten die de menu items bevatten verbeeldt oer-Hollandse romantiek, inclusief typisch Hollandse kleuren. De drie linten informeren over de belangrijkste onderdelen van de feestelijke dag: het Koningsontbijt, de Koningssportdag en de Uitdaging. Het gehele project is in zeer korte tijd ontwikkeld, in samenwerking met diverse teams van verschillende disciplines.

Over Koningsspelen

Het Nationaal Comité Inhuldiging coördineert met ondersteuning van de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation feestelijkheden rondom de dag van de inhuldiging, waaronder de Koningsspelen.

Wil je een eigen huisstijl of website laten ontwerpen, neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!