Optieclub

  • Restyling huisstijl
  • Ontwikkeling Handelsplatform
  • Sinds 2012

Opdracht

Optieclub wilde graag haar bestaande platform volledig opnieuw ontwikkelen en daarnaast haar identiteit in een geheel nieuw jasje steken. Een uitdaging voor 80dB om voor Optieclub de performance, uitbreidbaarheid en onderhoudbaarheid van deze nieuwe handels website op het hoogste niveau te krijgen. 

Een nieuwe basis voor de toekomst

Basis van de opdracht is het opnieuw opzetten van het bestaande platform geweest, waardoor Optieclub beter voorbereid is op de toekomst. Een must voor een klant die overstroomt met ideeën die ze willen omzetten in tastbare producten voor haar gebruikers.

Door technisch het platform goed uit te denken en daarbij met optieclub alle mogelijke scenario’s door te spreken, de architectuur helder op te zetten en te werken met goed gestructureerde en doordachte code is er een platform gebouwd dat een stabiele basis bied voor deze toekomstige uitbreidingen.

Design

Bij de restyling van de identiteit van Optieclub stond een laagdrempelige uitstraling voorop. Het gevoel van toegankelijk speculeren met Optieclub kreeg daarbij de nadruk. Er is daarom gekozen voor een helder en vriendelijk kleurenpallet dat ook in het logo terugkomt. Het logo draagt qua vorm een subtiele verwijzingen in zich naar hogere en lagere binaire opties. De vormgeving is verder doorvertaald naar de verschillende producten: Hoge Lager, Windex en Duel Opties, die hiermee een tastbaar karakter krijgen.

Het platform kenmerkt zich ook door een laagdrempelig design. Ingewikkelde grafieken en tabellen zoals vaak gebruikt op high-end beleggers platformen zijn terug gebracht tot rustige elementen van informatie. We wilden dat je je een beetje thuis voelt op dit platform. Het Platform is volledig responsive ontworpen.

Windex en duel opties

De stabiele basis die is neergezet resulteert direct in een uitbreiding met twee nieuwe handelsmogelijkheden. Naast de mogelijkheid om te handelen in hoger/lager opties heeft 80dB ook de nieuwe ordermogelijkheid voor Windex opties en Duel opties gebouwd en het artwork hiervoor ontwikkeld.

Realtime en streaming

80dB heeft een koppeling gemaakt met een koersenprovider en een streamserver gemaakt waarmee deze koersen direct realtime, streaming door worden gestuurd naar de gebruiker die op Optieclub aan het handelen is.

De gebruiker ziet hiermee zonder vertraging wat de koers is van een optie, maar ook wat de koers betekend voor het rendement op zijn openstaande orders. Na afloop van de looptijd van de optie krijgt de gebruiker automatisch zijn resultaat te zien op de openstaande orders.

Daarnaast worden ook de koersgrafieken streaming bijgewerkt met de laatste koersgegevens.

Mobiele app

Tegenwoordig is een platform niet meer alleen voldoende om te gebruiken op je pc. Gebruikers willen overal altijd direct kunnen handelen. 80dB heeft de online webapplicatie zo opgezet dat deze ook werkt op tablets en mobiele devices. Dit is inclusief de realtime streaming koersen in de overzichten en grafieken. De layout van de website wordt aangepast zodra een gebruiker deze bezoekt met een tablet of mobiele telefoon. Hiermee is de website ook optimaal te gebruiken op deze aparaten. 

Over Optieclub

Optieclub.nl is eigendom van een groep ervaren ondernemers in de financiele dienstverlening, optiehandel, risk-management en ICT. Optieclub heeft tot doel binaire opties in Nederland populair en voor iedereen toegankelijk te maken.