TOM MTF

  • Front-end en back-end website
  • Design website
  • C# en .NET-framework
  • Andere projecten: TradeWatcher (market surveillance)
  • Huisstijl: the Others
  • Klant sinds 2010

Langlopende partnership

TOM is een beurs in Nederland voor aandelen en opties die streeft naar een optimale marktwerking tussen beurzen. 80dB is vanaf de oprichting van TOM nauw betrokken geweest bij TOM's online aanwezigheid. Naast de website die door ons ontworpen is, hebben wij ook diverse software applicaties ontworpen samen met TOM, zoals het TradeWatcher platform voor market abuse surveillance.

Inmiddels is TOM uitgegroeid tot een belangrijke beurs die zich ontwikkeld heeft tot meer dan een start-up. De sterke plek die TOM zich heeft verworven, heeft tot gevolg dat een nieuwe en verbeterde website nodig was. 80dB heeft zich met veel enthousiasme hierop gericht en het resultaat mag er zijn!
 

Gedurfde en onderscheidende front-end

De gehele website heeft een hedendaags jasje gekregen met een corporate uitstraling. Diverse functionaliteiten die de gebruikers helpen met het vinden van de juiste beursinformatie gaan hand in hand met een onderscheidende interface.

Aan de front-end is de focus gelegd op het makkelijk opvragen van beursstatistieken. De oplossing ligt in het aanbod van overzichtelijke grafieken gebouwd in JavaScript, die bovendien aan te passen zijn naar de periode die voor de gebruiker van belang is. Het gebruik van JavaScript heeft als bijgaand voordeel dat de grafieken ook goed op tablets zichtbaar (schaalbaar) zijn. Ook kunnen gebruikers, naast live beursinformatie, historische statistieken opvragen in het archief.

Daarnaast heeft 80dB gekozen voor een onderscheidend design van de site. Waar veel corporates kiezen voor een veilige basiskleur, veelal blauw, is er voor TOM's website gekozen voor een gedurfde kleurstelling door veel geel toe te passen. 

User-friendly back-end

Om de site makkelijk zelf aan te kunnen passen, is er bovendien een nieuw CMS systeem opgezet. TOM houdt daarmee zelf de regie over de content die op de site geplaatst wordt. 80dB heeft daarbij gekozen voor Umbraco vanwege de grote gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is aan back-end kant gekozen voor C# en .NET-framework als programmeertalen.

Over TOM

TOM is een beurs in Nederland voor aandelen en opties die streeft naar een optimale marktwerking tussen beurzen. TOM bestaat uit 2 onderdelen: TOM MTF en TOM Smart Execution. TOM MTF is een handelsfaciliteit waar wordt gehandeld in aandelen die genoteerd en verhandeld worden op andere beurzen (bijvoorbeeld NYSE Euronext Amsterdam), ETFs en derivaten. Om klanten de beste beschikbare prijs voor een order te bieden, heeft TOM een zoekmachine ontwikkeld (‘TOM Smart Execution’) die, sneller dan met het blote oog waarneembaar is, de prijzen tussen beurzen vergelijkt. Vervolgens voert de zoekmachine de order uit tegen de best beschikbare prijs van dat moment.

Wil je ook een website met een eigen en onderscheidende uitstraling? Maak een afspraak over de mogelijkheden.